ખબર

Gujarati

Etymology

Borrowed from Classical Persian خَبَر (xabar), from Arabic خَبَر (ḵabar).

Pronunciation

Noun

ખબર • (khabarf

  1. news
    Synonyms: બાતમી (bātmī), સમાચાર (samācār)
  2. message
    Synonyms: પેગામ (pegām), સંદેશો (sandeśo)
  3. information
    Synonym: માહિતી (māhitī)

Derived terms

  • ખબર આપવી (khabar āpvī)
  • ખબર કરવી (khabar karvī)
  • ખબર કાઢવી (khabar kāḍhvī)
  • ખબર દેવું (khabar devũ)
  • ખબર પડવી (khabar paṛvī)
  • ખબર પહોંચાડવી (khabar pahoñcāḍvī)
  • ખબર રાખવી (khabar rākhvī)
  • ખબર લેવી (khabar levī)
  • ખબર હોવી (khabar hovī)
  • બેખબર (bekhabar)

Further reading