Thesaurus:કૃષ્ણ

Gujarati

Noun

Sense: Krishna, Hindu god

Synonyms
  • કનાઇ (kanāi)
  • કનૈયો (kanaiyo)
  • કાન (kān)
  • કાનજી (kānjī)
  • કાનુડો (kānuḍo)
  • કુંજબિહારી (kuñjbihārī)
  • કુંજવિહારી (kuñjvihārī)
  • કૃષ્ણ (kŕṣṇ)
  • કેશવ (keśav)
  • ગોપાલ (gopāl)
  • ગોપાળ (gopāḷ)
  • ઘનશ્યામ (ghanaśyām)
  • દામોદર (dāmodar)
  • દ્વારકેશ (dvārkeś)
  • નંદકિશોર (nandkiśor)
  • નંદલાલ (nandlāl)
  • નટવર (naṭvar)
  • મધુસૂદન (madhusūdan)
  • મનમોહન (manmohan)
  • માખણચોર (mākhaṇcor)
  • માધવ (mādhav)
  • મુકુંદ (mukund)
  • મોહન (mohan)
  • યદુકુળભૂષણ (yadukuḷbhūṣaṇ)
  • યોગેશ્વર (yogeśvar)
  • રણછોડ (raṇchoḍ)
  • રણછોડરાય (raṇchoḍrāya)
  • રસિકરાજ (rasikrāj)
  • રસિયો (rasiyo)
  • લીલાધર (līlādhar)
  • વાલમ (vālam)
  • વાસુદેવ (vāsudev)
  • વ્રજેશ (vrajeś)
  • શામળ (śāmaḷ)
  • શ્યામ (śyām)
  • શ્યામળિયો (śyāmaḷiyo)
  • સાંવરિયો (sā̃vriyo)
  • સામળો (sāmaḷo)
  • હરિ (hari)