ઉત્પત્તિ

Gujarati

Etymology

Learned borrowing from Sanskrit ઉત્પત્તિ (utpatti).

Pronunciation

  • (Standard Gujarati) IPA(key): /ˈut̪.pət̪.t̪i/
  • Rhymes: -i
  • Hyphenation: ઉત્‧પત્‧તિ

Proper noun

ઉત્પત્તિ • (utpattif

  1. (biblical) Genesis

Noun

ઉત્પત્તિ • (utpattif

  1. origin, genesis, birth

See also

books of the Protestant Old Testamentedit
  • ઉત્પત્તિ (utpatti)
  • નિર્ગમન (nirgaman)
  • લેવીય (levīya)
  • ગણના (gaṇnā)
  • પુનર્નિયમ (punarniyam)
  • યહોશુઆ (yahośuā)
  • ન્યાયાધીશો (nyāyādhīśo)
  • રૂથ (rūth)
  • શમુએલ ૧ (śamuela 1)
  • શમુએલ ૨ (śamuela 2)
  • રાજાઓ ૧ (rājāo 1)
  • રાજાઓ ૨ (rājāo 2)
  • કાળવૃત્તાંત ૧ (kāḷvŕttā̃t 1)
  • કાળવૃત્તાંત ૨ (kāḷvŕttā̃t 2)
  • એઝરા (ejharā)
  • નહેમ્યા (nahemyā)
  • એસ્તેર (ester)
  • અયૂબ (ayūb)
  • ગીતશાસ્ત્ર (gītśāstra)
  • નીતિવચનો (nītivacno)
  • સભાશિક્ષક (sabhāśikṣak)
  • ગીતોનું ગીત (gītonũ gīt)
  • યશાયા (yaśāyā)
  • યર્મિયા (yarmiyā)
  • યર્મિયાનો વિલાપ (yarmiyāno vilāp)
  • હઝકિયેલ (hajhkiyel)
  • દાનિયેલ (dāniyel)
  • હોશિયા (hośiyā)
  • યોએલ (yoela)
  • આમોસ (āmos)
  • ઓબાધા (obādhā)
  • યૂના (yūnā)
  • મીખાહ (mīkhāh)
  • નાહૂમ (nāhūm)
  • હબાક્કુક (habākkuk)
  • સફાન્યા (saphānyā)
  • હાગ્ગાય (hāggāya)
  • ઝખાર્યા (jhakhāryā)
  • માલાખી (mālākhī)

Further reading