નિર્ગમન
Gujarati
Etymology
Learned borrowing from Sanskrit निर्गमन (nirgamana).
Pronunciation
- (Standard Gujarati) IPA(key): /ˈniɾ.ɡə.mən/
- Rhymes: -ən
- Hyphenation: નિર્‧ગ‧મન
Proper noun
નિર્ગમન • (nirgaman) n
Noun
નિર્ગમન • (nirgaman) n
Declension
| singular | plural | |
|---|---|---|
| nominative | નિર્ગમન (nirgaman) | નિર્ગમનો (nirgamno) |
| oblique | નિર્ગમન (nirgaman) | નિર્ગમનો (nirgamno) |
| vocative | નિર્ગમન (nirgaman) | નિર્ગમનો (nirgamno) |
| instrumental | નિર્ગમને (nirgamne) | નિર્ગમનોએ (nirgamnoe) |
| locative | નિર્ગમને (nirgamne) | નિર્ગમનોએ (nirgamnoe) |
See also
books of the Protestant Old Testamentedit
- ઉત્પત્તિ (utpatti)
- નિર્ગમન (nirgaman)
- લેવીય (levīya)
- ગણના (gaṇnā)
- પુનર્નિયમ (punarniyam)
- યહોશુઆ (yahośuā)
- ન્યાયાધીશો (nyāyādhīśo)
- રૂથ (rūth)
- શમુએલ ૧ (śamuela 1)
- શમુએલ ૨ (śamuela 2)
- રાજાઓ ૧ (rājāo 1)
- રાજાઓ ૨ (rājāo 2)
- કાળવૃત્તાંત ૧ (kāḷvŕttā̃t 1)
- કાળવૃત્તાંત ૨ (kāḷvŕttā̃t 2)
- એઝરા (ejharā)
- નહેમ્યા (nahemyā)
- એસ્તેર (ester)
- અયૂબ (ayūb)
- ગીતશાસ્ત્ર (gītśāstra)
- નીતિવચનો (nītivacno)
- સભાશિક્ષક (sabhāśikṣak)
- ગીતોનું ગીત (gītonũ gīt)
- યશાયા (yaśāyā)
- યર્મિયા (yarmiyā)
- યર્મિયાનો વિલાપ (yarmiyāno vilāp)
- હઝકિયેલ (hajhkiyel)
- દાનિયેલ (dāniyel)
- હોશિયા (hośiyā)
- યોએલ (yoela)
- આમોસ (āmos)
- ઓબાધા (obādhā)
- યૂના (yūnā)
- મીખાહ (mīkhāh)
- નાહૂમ (nāhūm)
- હબાક્કુક (habākkuk)
- સફાન્યા (saphānyā)
- હાગ્ગાય (hāggāya)
- ઝખાર્યા (jhakhāryā)
- માલાખી (mālākhī)
Further reading
- ભગવતસિંહ [bhagvatsĩh] (1944) “નિર્ગમન”, in ભગવદ્ગોમંડલ [bhagvadgomaṇḍal], India, page 5078.
- “નિર્ગમન”, in Gujaratilexicon.com [Gujarati-English dictionary], Arnion Technologies, 2009.