એસ્તેર

Gujarati

Etymology

Learned borrowing from Biblical Hebrew אֶסְתֵּר (ʾestēr)

Pronunciation

Proper noun

એસ્તેર • (esterf

  1. Esther (a book of the Old Testament and the Hebrew Tanakh)
  2. (biblical) Esther (the heroine of the Book of Esther)

See also

books of the Protestant Old Testamentedit
  • ઉત્પત્તિ (utpatti)
  • નિર્ગમન (nirgaman)
  • લેવીય (levīya)
  • ગણના (gaṇnā)
  • પુનર્નિયમ (punarniyam)
  • યહોશુઆ (yahośuā)
  • ન્યાયાધીશો (nyāyādhīśo)
  • રૂથ (rūth)
  • શમુએલ ૧ (śamuela 1)
  • શમુએલ ૨ (śamuela 2)
  • રાજાઓ ૧ (rājāo 1)
  • રાજાઓ ૨ (rājāo 2)
  • કાળવૃત્તાંત ૧ (kāḷvŕttā̃t 1)
  • કાળવૃત્તાંત ૨ (kāḷvŕttā̃t 2)
  • એઝરા (ejharā)
  • નહેમ્યા (nahemyā)
  • એસ્તેર (ester)
  • અયૂબ (ayūb)
  • ગીતશાસ્ત્ર (gītśāstra)
  • નીતિવચનો (nītivacno)
  • સભાશિક્ષક (sabhāśikṣak)
  • ગીતોનું ગીત (gītonũ gīt)
  • યશાયા (yaśāyā)
  • યર્મિયા (yarmiyā)
  • યર્મિયાનો વિલાપ (yarmiyāno vilāp)
  • હઝકિયેલ (hajhkiyel)
  • દાનિયેલ (dāniyel)
  • હોશિયા (hośiyā)
  • યોએલ (yoela)
  • આમોસ (āmos)
  • ઓબાધા (obādhā)
  • યૂના (yūnā)
  • મીખાહ (mīkhāh)
  • નાહૂમ (nāhūm)
  • હબાક્કુક (habākkuk)
  • સફાન્યા (saphānyā)
  • હાગ્ગાય (hāggāya)
  • ઝખાર્યા (jhakhāryā)
  • માલાખી (mālākhī)