શ્રાવણ
Gujarati
Etymology
Learned borrowing from Sanskrit श्रावण (śrāvaṇa). Doublet of સાવણ (sāvaṇ).
Pronunciation
- (Standard Gujarati) IPA(key): /ˈʃɾɑ.ʋəɳ/
Proper noun
શ્રાવણ • (śrāvaṇ) m
See also
Hindu calendar monthsedit
- કાતક (kātak) ~ કારતક (kārtak)
- માગશર (māgśar) ~ માર્ગશીર્ષ (mārgaśīrṣ)
- પોસ (pos) ~ પૌષ (pauṣ)
- માહ (māh) ~ મહા (mahā) ~ માઘ (māgh)
- ફાગણ (phāgaṇ) ~ ફાલ્ગુન (phālgun)
- ચેત (cet) ~ ચૈત્ર (caitra)
- વૈશાખ (vaiśākh)
- જેઠ (jeṭh) ~ જ્યેષ્ઠ (jyeṣṭh)
- અસાડ (asāḍ) ~ અષાઢ (aṣāḍh)
- સાવણ (sāvaṇ) ~ શ્રાવણ (śrāvaṇ)
- ભાદરવો (bhādarvo) ~ ભાદ્રપદ (bhādrapad)
- આસો (āso) ~ આશ્વિન (āśvin)