கடகம்
Tamil
| மிதுனம் (mituṉam) | சிம்மம் (cimmam) | |
| Tamil Wikipedia has an article about கடகம். | ||
Alternative forms
- கர்க்கடகம் (karkkaṭakam)
Etymology
Borrowed from Sanskrit कर्कटक (karkaṭaka).
Pronunciation
Audio: (file)
- IPA(key): /kɐɖɐɡɐm/
Noun
கடகம் • (kaṭakam)
See also
| Zodiac signs in Tamil (layout · text) | |||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
உதள் (utaḷ), மேஷம் (mēṣam) |
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal), ரிஷபம் (riṣapam) |
ஆடவை (āṭavai), மிதுனம் (mituṉam) |
நள்ளி (naḷḷi), கடகம் (kaṭakam) | ||||||||
மடங்கல் (maṭaṅkal), சிம்மம் (cimmam) |
ஆயிழை (āyiḻai), கன்னி (kaṉṉi) |
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ), துலாம் (tulām) |
நளி (naḷi), விருச்சிகம் (viruccikam) | ||||||||
கொடுமரம் (koṭumaram), தனுசு (taṉucu) |
சுறவம் (cuṟavam), மகரம் (makaram) |
குடங்கர் (kuṭaṅkar), கும்பம் (kumpam) |
மயிலை (mayilai), மீனம் (mīṉam) | ||||||||
References
- University of Madras (1924–1936) “கடகம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press